Fyllda gröna pannkakor

fyllda pannkakor receptVi älskar pannkakor, alla möjliga sorters! Jag bara testar och hittar på olika recept. Spenatpannkakor är goda som de är men vill du göra pannkakor till ännu spännande mellanmål gör fyllda pannkakor, vet jag! Här fyllde jag pannkakor med kyckling blandad med champinjoner, chili och lite thai soja. Det är så lätt att göra pannkaksfyllning!

Min Philip åt dessa spenatpannkakor med sylt. Det fina med spenat att den färgar smeten så härligt grönt men påverkar inte smaken. Testa gärna!

 

Gröna fyllda pannkakor

Ingredienser:

till 16 pannkakor

Spenatpannkakor

100 g färsk spenat

200 g vetemjöl

5 dl mjölk

4 ägg

2 msk olja

1 tsk salt

recept fyllda pannkakor

Hacka spenaten och lägg i blender eller i en skål om du använder handmixer. Häll halva mjölken och mixa slet. Häll resten av mjölken samt salt och mixa en gång till. Vispa i mjöl ,olja och ägg. Grädda små pannkakor om 20 cm i diametern.

Pannkaksfyllning med kyckling

300 g kokt kyckling, urbenad och tärnad

250 g champinjoner

en kruka koriander

1 liten gullök

1 röd chili

1 tsk thai soja

salt och svartpeppar att smaka av

Panera 

2 ägg

5 msk mandelmjöl eller vanligt ströbröd

en nypa salt

olja att steka

Fyllda pannkakor

Hacka löken och strimla chili,  fräs i olja. Dela champinjoner om de är stora och tillsätt i stekpannan. Fräs på högt värme så att allt vätska från champinjoner är borta. Hacka koriander och tillsätt i fräset. Rör om och fräs en minut till. Blanda fräset med tärnad kyckling. Lägg på kycklingfyllningen på varje pannkaka och vik. Doppa pannkakor i uppvispat ägg och sedan rulla i mandelmjöl eller ströbröd. Stek i lagom uppvärmd olja på båda sidor, tills paneringen är gyllene. Servera fyllda pannkakor varma.

Leave A Comment