En hel kyckling och två maträtter

fyllda spenatpannkakorHej, hej! Hoppas ni har det bra i stugorna! Här hemma jobbet hinner mig ikapp. Försöker laga mat för familjen också och gärna för åtminstone två dagar. Då brukar handla en hel kyckling och koka kycklingbuljong. Kycklingbuljong använder jag till soppor. Ofta blir det tomatsoppa för att mina barna älskar den. Av kycklingköttet kan jag tillreda olika maträtter. Det kan bli kycklingpaj, polska kroppkakor eller fyllda spenatpannkakor. Just idag gjorde jag fyllda gröna pannkakor. Jag hittade i kylen ganska mycket spenat som behövde tas hand om. Perfekt för att kunde hacka det och ha i pannkakssmeten. Neee, ingenting ska slängas här hemma! Det går att hitta på nya recept som gröna pannkakor.

Spenatpannkakor passar bra att fylla med kyckling. Jag hackar den fint i matberedare tillsammans med fräs lök och torkade svampar som också fick en omgång i stekpannan. Alltså den här maträtt är hur gott som helst och kan varieras på olika sätt. Jag brukar göra fyllda pannkakor ganska ofta och alltid ändrar fyllningen för att få lite variation. Här är en av dem i receptet nedan.

fyllda pannkakor recept

Fyllda spenatpannkakor

Ingredienser:

till 8 stora pannkakor

Pannkakssmet

3 ägg

2 dl / 150 g vetemjöl

4 dl mjölk

1 tsk salt

en näve färsk spenat

olja till stekning

Fyllning

400 g kycklingkött, kokt

25 g torkad svamp

1 gullök

2 msk hackad persiljeblad

1 kvist färsk rosmarin

Panering

ströbröd

1 ägg

olja till stekning

fyllda spenatpannkakor

Koka vatten och häll över torkad svamp i en skål. Låt de dra i 20 minuter. Häll av vatten sedan, hacka svamp och stek tillsammans med tärnad gullök. Hacka fint rosmarin och tillsätt i fräset. Smaka av med svartpeppar. Placera kycklingbitar i matberedare. Tillsätt fräset från stekpanna och persilja. Kör på till en grov färs. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Hacka spenat. Jag brukar göra det i matberedare också. Vispa ingredienser till pannkakssmet i en skål och blanda sedan med spenaten. Stek stora och tunna pannkakor. Fyll på kycklingfärsen och vik till ett paket. Vispa ägget lätt. Doppa redan fyllda pannkakor i ägget och sedan täck med ströbrödet. Stek långsamt i stekpannan till pannkakor är varma och gyllene på båda sidor. Servera som de är eller med ketchup.

 

 

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

Leave A Comment