Gästbloggare Sofia Karlsson

Nektarinsalsa till Tacos-fredagar

Det är lätt att fastna i samma (färdiglagade) varianter när det kommer till tacos på fredagsmyset, här kommer ett recept som jag fick av min svärmor i somras på en alternativ salsa. För att piffa upp tacosmyset så kan du enkelt göra egen salsa och det hela blir genast roligare och lyxigare. Du kan också bestämma hur stark den ska vara. Framförallt så hela familjen kan njuta av tacos.

Recept

nektarin

  • 4 mogna nektariner
  • 2 tomater
  • 1 salladslök (eller vanlig gul lök om du har det hemma)
  • 1 röd spansk peppar ( vi använde kinesisk chili-pasta, vrålstark, välj själv)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad limessaft
  • 2 krm salt

Så här gör du nektarinsalsan

  1. Gör snygga tärningar av tomat och nektariner.
  2. Hacka lök och den spanska pepparn fint och rör ihop med olja och limesaft. Smaka av med salt.

Så enkelt kan det vara att röra ihop en fräsch, och inte minst god, salsa för att göra tacosmyset en aning härligare!

Tacos, familjemys och att få vardagslivet att gå ihop

Jag som skriver heter Sofia. Jag och min sambo Simon driver en samlingssajt som heter hittamatkassen.se Det är en sajt som samlar matkassar för hemleverans, idén med sajten är också att man enkelt ska kunna se vilka kassar som levererar hem till den ort som man bor på samt att kunna jämföra matkassarna prismässigt. Vi startade sajten för 2 år sedan därför att vi tror på konceptet att få råvaror och recept hemskickat till dörren. Men det handlar också om att vi tycker väldigt mycket om att laga mat och att äta den. Samtidigt som vi skriver om om matkassar så lagar vi gärna mat. Allt ifrån större utmaningar till taco-mys. Vi har precis blivit föräldrar och funderar mycket runt det här med barn och mat. Hur kan man i familjen mötas runt middagsbordet så att alla äter gott och nyttigt och är nöjda? Och man ska verkligen inte förakta tacos, det kan bli en riktig höjdare.

Så om du funderar över det här med matkassar eller vill ha ett fler recept så är du välkommen att besöka Hittamatkassen.se

Leave A Comment