Daim glasstårta

Hej, hej! Sommarväder fortsätter! Jag tycker att det är dags för nästa glass.  Inte så länge sedan gjorde jag denna underbara diam glasstårta. Recept kommer från bloggen Cookies and sweets som jag förändrade bara litegrann. Glasstårta är perfekt efterrätt. Read More  Read More

Sommaren är här!

Ja, sommar är här och jag passar på göra glass hela tiden. Finns ingen godare efterrätt än hemgjorda glass, parfait, semifreddo… you name! Read More  Read More

Rostad banan, choklad och kokosglass

Älskar hemgjorda glass. Hittade detta recept hos Sprouted Kitchen och var tvungen att testa denna glass som görs på rostade bananer, choklad och kokosgrädde. Här använde jag även kokospalmsocker som gör att glassen är även helt vegansk. Read More  Read More

Frusen yoghurt med hallon och mango

Vad tråkigt! Det regnar igen och jag som planerade plocka svamp idag! Det blir väl det dock med regnkläder och stövlar. För att lysa upp solens frånvaro bjuder matmedmera på en härlig frusen yoghurt. En underbar efterrätt med hallon och mango. Read More  Read More

Hallonparfait ,whats app?

Hallonparfait. En underbar parfait med frisk smak av hallon. En efterrätt där kan du använda äggvitor om du har några kvar. En perfekt dessert som faller på läppen vuxna såväl de små. Read More  Read More

Yoghurtglass med bär och choklad

Älskar glass men idag gjorde yoghurtglass eller frusen yoghurt som är en glassliknande efterrätt, där yoghurt ersätter det mesta av grädde och ägg. Ändå yoghurtglass blev väldigt krämig och mycket frisk i smaken. Här gjorde jag yoghurtglass med frusna bär, Read More  Read More

Karamelliserat äpple och kanelglass

Det finns alltid säsong för god hemgjord glass. Finns det något godare än hemgjord glass? Nu när hösten närmar sig gillar jag göra äpple och kanelglass till efterrätt. De goda syrliga äpple som jag skär i fina tärningar ska först karamelliseras i smör med farinsocker Read More  Read More

Glasstårta med björnbärsglass

Hej igen!  Vi är tillbaka i sköna Sverige! Vi hade jätteroligt med familjen och våra fina vänner i Polen. Trevliga fester  och god mat  hörde till nästan varje dag! Jag fortsätter  med lätt lagade recept och de fina råvaror som finns nu på sommaren ett tag till. Read More  Read More

Lime och björnbärsglass

Lime och björnbärsglass är ett måste på sommaren. Ingen brist på färska bär här i skogen. Vilda björnbär är så söta och otroligt goda. Hemmagjord glass är det bästa som finns. Sedan lärde jag mig göra egen glass de köpta smakar inte längre lika gott. Read More  Read More

Jordnötssmör glass

Hemgjord glass är en påsktradition här hemma. Förra året gjorde jag citron och yoghurtglass. I år tänkte jag testa glass med jordnötssmör. Ingenting är bättre än hemgjorda glass fast det tar sin tid. En glassmaskin är en bra investering och jag skaffade en sådan så fort jag lärde mig hur man gör goda glass hemma. Read More  Read More

Saffransglass med apelsincurd

Saffran är absolut julenskrydda nummer  ett inte minst i mitt kök. Inte så länge sedan gjorde jag cheesecake med apelsin och saffrancurd. Det dröjde inte värst så mycket tills jag bestämde mig för lite saffransglass med apelsicurd som jag hade kvar. Och visst saffransglass är perfekt efterrätt till jul! Read More  Read More

Blåbär och cheesecakeglass

    Jag blev lite små tokig vad gäller hemlagad glass. Blev helt utom mig när min första hemgjorda blåbärglass var så goda. Tånkte då att framöver blir många glassar med olika smaker, precis som jag eller mina käraste vill ha de. Read More  Read More