Glutenfri mjukkaka med plommon

by pralin

glutenfri mjukkaka med plommon

Plommon är som bäst just nu eller hur! Efter att handla och inte tänka så mycket bakade jag glutenfri mjukkaka med plommon. Många frågar mig om grecept till glutenfritt bakverk. Sjäjv har jag igen behov  av baka glutenfri, men jag gillar testa glutenfria varianter med avseende på de mjöl som är just fria från gluten. Jag har mina favoriter och till de räknas bovetemjöl som är mild och neutral i smaken samt rismjöl inte påmmina mandelmjöl. Jag har även bakat glutenfri chokladkaka och vad sägs om glutenfri brownie?

recept plommonkaka bakat på bovetemjöl

Så, om ny tycker om att baka lite annorlunda eller måste baka glutenfri kolla detta recept.

 

Glutenfri kaka med plommon

Ingredienser:
  • 100 g bovetemjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 50 g rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 180 g smör
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 150 g brunfarin
  • 8 stora plommon

mjukkaka med plommon glutenfrittVispa smör med socker och vaniljextrakt.Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en fluffig smet. Blanda de torra ingredienser i en separad skål. Häll sedan smeten och blanda med hjälp av slickepotten. Bred smeten i en rund bakform (hos mig 26 cm i diametern) beklädd med bakpapper.  Tryck plommon delade på fyra i ett mönster. Baka kakan i 160ºC varmluftsugn (normal ugn 175ºC) cirka 40 minuter.

Du kanske gillar

Leave a Comment