Gnocchi med fläsk och ärtor-vardagsgott!

Gnocchi receptHej, hej! Fryser ni? Cyklade imorse och trots varma läder kände hur min ansikte frös. Blåste så mycket att jag fick hålla hårt i ratten. Tur att det var soligt fast det var vilseledande. Så fint sol men ändå såååå kallt! Idag fortsatte jag att laga mat från matrester. Jag brukar alltid ha kvar kokt potatis och om jag inte gör potatissallad då blir det ofta gnocchi eller polska kopytka.

Idag har jag hittat på gnocchi recept med sekt fläsk och ärtor. Det är favorit vardagsmat och dessutom middag för billig peng. Jag älskar den fullständigt! Med gott samvete serverade jag gnocchi till middag. Jag lyckades  igen! Inga matrester slänga i sopporna!

gnocchi_potatisgnocchi

Gnocchi recept

Ingredienser:

till 4 portioner

500 g kokta potatis, mosade

1 ägg

200 g vetemjöl

2 msk parmesan, riven

salt

Till servering

200 g gröna ärtor

200 g rökt fläsk

salt och svartpeppar

1 msk persiljeblad, hackade

gnocchi_middagstips

Blanda ihop potatis, ägg, mjöl och parmesan. Knåda lätt till en deg. Dela degen i bitar och rulla varje bit till en sträng om cirka 1,5 cm i diametern. Koka upp vatten med salt. Lägg i gnocchi och koka i cirka 3 minuter eller tills gnocchi flyter under vattnets yta. Plocka gnocchi med en hålig slev på en fat. Håll varmt. Tärna fläsket och stek i stekpanna tills den är krispigt. Koka ärtor i lätt saltat vatten i 4 minuter. Blanda gnocchi med fläsket, ärtor och strö på persilja.

 

 

Leave A Comment