Grand Opening Danica- Stena Line

personal stena lineHej underbara bloggläsare! Jag hade så roligt igår att det får bli en tema för dagens inlägg. Stena Line har bjudit mig och även andra   bloggare för en dags tur till Fredrikshamn. Grand Opening Danica verkligen slog på stort! Redan i terminalen möttes resenärer av glada Stena Line personal klädda i glittriga hattar som bjöd på små godis. Inte minst inredningen på terminalen med röd-vita ballonger talade om att vi ska till Danmark. Väl ombord väntade röda mattan och bubbel, goda snittar med skagenröra och lax och för de små juice och ännu mer godis och ballonger.

grandopeningdanica

stenaline kapten

Kaptenen bjöd oss till cockpit och därifrån kunde vi följa avgång från Göterborgs hamnen. Resan bjöd på fint väder och som åskådare kunde vi betrakta fina utsikter …

jag danicaDär uppe märktes inte att båten reser på sig men när man vänder sig mot landet  och ser den vita svansen då vet man att det är på riktigt! Nu åker vi!

nu åker vi till Danmark

Allt var väl organiserat. Den nya butiken öppnade sina portar och glada resenärer kunde gå in, fynda, deltå i lotteriet med fina priser. Det handlade just om det den nya butiken där man kunde handla märkessprit, öl, vin, parfym och godis till förmånliga priser. Jag måste medge att jag blev förvånad hur billigare är sprit på Danica jämfört med systembolaget.

danica

Inte konstigt att denna omgång drog in Danica cirka 1500 resenärer som handlade enorma mängder alkohol men andå enligt regler. Grand opening Danica bjöd på 20% rabatt  på parfym och kosmetik.

sprit stenaline danica

När vi väl anlände till Fredriksahmn hade vi en timme på oss att utforska staden och vad den har är bjuda på. Fredrikshamn är en liten stad med mängder av olika puber, butiker och specerier koncentrerade i närheten till Stena Line terminalen. Men om det i nästa avsnitt.

räksmörgås

Stena Line erbjuder även god mat. Många som tror att  Stena Line köper färdigt lagad mat. Sanningen är att allt mat lagas ombord i de väl utrustade kök. Ja, det finns faktiskt två stycken. Stena Line kökschef bjöd oss på visning. Vi kom lagom till räkmacka produktion. Det är inte små mängder mat som lagas ombord och ni ser på bilden att det är minst 100 räkmackor som förbereddes.

Sista timme tillbringade vi i var konferensrum. En vilostund efter så intensiv dag var väl på plats. Tack Stena Line för en underbar dag!

 

SparaSpara

Leave A Comment