Granola med pumpapuré

granola med pumpapuréHej igen! Jag åt nyss frukost , yoghurt och  granola med pumpapuré. Älskar hemgjord granola då har jag helt fria händer vilka ingredienser jag ska välja och inte minst de jag gillar mest. Eftersom jag gillar nötter blir det mycket utav de i min granola. Idag testade jag ny ingrediens, nämligen pumpapuré och granola fick smaka nästan som pepparkaka. Ni gissar säkert att jag använde kanel, muskot, ingefära och kardemumma.

Recept till granola med pumpapuré

Ingredienser:

 • 7,5 dl havregryn
 • 2 dl pumpapuré
 • 3 msk kokosolja
 • en nypa salt
 • 1 dl honung
 • ¼ tsk muskot
 • 1 tsk kanel
 • ½ tsk ingefära
 • ½ tsk kardemumma
 • 2 dl cashewnötter, hackade
 • 1 dl mandelspån
 • 1 dl pumpakärnor
 • ½ dl solroskärnor

Värm upp ugnen till 150ºC. I en skål blanda alla cashewnötter, pumpa, mandel och solros, häll i vatten och låt stå i 20 minuter. Sila av och blanda med havre, salt och kryddor. Smaksätt pumpa med honung och smält kokosolja (använde den här gången doftfri kokosolja). Blanda pumpapuré med nötter väl. Klä en bakplåt med bakpapper och spred ut blandningen. Baka granola i 45 minuter, rör då och då. ta ut från ugnen och låt det svalna, flytta sedan granola till en burk med lock.

Leave A Comment