Gratinerad lax i gott sällskap

Idag har jag surfat ganska länge efter receptetgratinerad lax. Om jag hittade något bra förslag då visade det sig att jag inte hade  alla ingredienser hemma. Så jag tänkte improvisera lite och fick fram en läcker matbit som jag testade på samtliga familjens medlemmar. Jag fick faktiskt beröm av mina nära och kära. Med sådant omdöme kan jag servera denna fiskrätten till mina vänner någon gång och även vissa upp här på matmedmera.eu.

Ingredienser:

 • 5 st laxfiléer
 • 1 liten purjolök
 • 100 g champijoner
 • 200 g broccoli
 • 2 msk färsk dill, hackad
 • 300 g färskost, typ philadelphia
 • 3 dl grädde, valfritt
 • 2 msk fisksås
 • salt
 • 1 krm torkad chili
 • 1 krm cajenpeppar
 • 1 msk olivolja


Utförande:

 • Ta fram en ugnssäker form och pensla med olja. Lägg laxfileerna i en rad. Salta, gnid i chili och cajenpeppar i fisken.
 • Strimla fint purjolök och strö över laxen.
 • Skala och skiva champijonerna och fördela mellan laxskivorna.
 • Dela broccoli i mindre buketter och även den lägg i formen. Till sist strö hackad dill.
 • Rör färskost, grädde och fisksås samman och häll över fisken.
 • Gratinera laxen i mitten av ugnen i 175ºC, cirka 20 minuter.
 • Servera gratinerad lax med god sallad, ris eller potatis.

Jag har antagit utmaningen att blogga i 100 dagar.  Här är min nästa bidrag: Blogginlägg nr 26 i blogg 100 utmaningen, vill du vara med , hör av dig här.

Comments
2 Responses to “Gratinerad lax i gott sällskap”
 1. Maria Zihammou skriver:

  Hej!

  Jättekul om du kommer förbi på Passion för Mat. Jag kommer att laga strömming med smak från Marocko, som min far brukar göra. Och Skrei med en riktigt god majonnäs till. På fredag kl 13.30. Sen är det dags för tävlingen Folkmästerskapet i Omelett. Missa inte det! Kan nog bli riktigt bra.

  Vi ses!

  Maria

 2. Gratinerad lax är så himla gott. Nya recept mottages tacksamt :-)

  Håller med ang lasagne, jag köper alltid färsk, klart godast.

Leave A Comment