Grillad kyckling lindad i bacon

grillad kyckling lindrad i bacon

Grillad kyckling lindad i bacon, visst låter  det gott! Vilken middag det blev ! Vi brukar grilla kyckling vad för sig, men länge sedan ville jag testa grilla kyckling och bacon tillsammans. Jag vet inte varför var jag så skeptisk till en sådan arrangemang som visserligen är en fantastisk kombination av smaker. Och det bara vattnas i munnen när jag tar hand om rester som blev kvar. Men jag är nöjd för idag!

För det mesta marinerar vi köttet övernatt. Det blir mört, saftigt och mycket smakrikt när det är färdigt grillat. Så gjorde jag även med denna kycklingen. Här marinerade jag kyckliglårfilé. Det går också bra att marinera kycklingbröstfilé,  grilltiden blir något kortare då. Använde just denna smakrika grillmarinaden Goda grill tillbehör hör till grillat och idag gjorde jag rostade rotfrukter ,rostade rödbetor och tzatziki.

grillad kyckling

recept till grillad kyckling

Recept till grillad kyckling lindrad i bacon

Ingredienser:

14 bitar grillad kyckling

 • 800 g kycklinglårfilé
 • ½ sats av grillmarinad, här recept
 • 1 msk salt
 • 3 paket bacon, av 120 g var

Utförande:

 • Dela kycklinglårfilé om de är väldigt stora. Häll marinaden i en skal, lägg i kycklingen och marinera övernatt.
 • Nästa dag linda varenda kycklingbit i två skivor bacon och grilla, vänd ofta och pensla med resten av marinaden under tiden.
Comments
2 Responses to “Grillad kyckling lindad i bacon”
 1. Lana skriver:

  Oj, oj, oj, vilket smarrigt recept! Nästa gång vi grillar gör jag din kyckling! Mums! :)
  Tack för ett kanon recept!
  Ha en toppen dag!
  Kramar!
  //Lana

Leave A Comment