Grillad thai kyckling med honungsglaze

thai grillad kycklingThai inspirerad mat brukar jag tillreda väldigt ofta. Just på sommaren är det mycket lätt att svänga en thairätt när det finns så många fräscha grönsaker, möjligheter och väder att grilla. Idag grillade jag thai inspirerad kycklingfilé med honung glaze.

Idag var det sådan dag då jag längtade efter en god bit grillad kyckling som ger en smakeksplosion i munnen. Mina förväntningar vad gäller dagens thai grillad kyckling blev helt överträffade. Här marinerade jag kyckling med kryddor och limesaft. Utöver det gjorde jag en honungsglaze som jag penslade kycklingspett under grillningen. Mycket gott och enkelt att göra!

 

Recept till grillad thai kyckling med honungsglaze

Ingredienser:

till 5-6 personer

 • 800 g kycklingfiléer, skurna i avlånga bitar
 • ¼ tsk mald anis
 • ½ tsk stark cayennepeppar, mald
 • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
 • 1 tsk söt paprikapulver
 • en nypa kanel
 • 1 msk sesamfrö, hos mig svarta
 • salt efter smaken
 • saft från 1 lime


kyckling marinad grill

Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingbitar. Låt stå och dra en timme. Under tiden blötlägg träpinnar.

Honunglaze

 • 5 msk honung
 • 2 olivolja
 • 1 tsk svartpeppar, grovmalen

grilla kycklingTrä kycklingbitar på träpinnar. Pensla med glaze och grilla cirka 3 minuter på varje sidan, beroende på hur tjocka kycklingbitar är. Pensla med resten av glaze under tiden som kycklingen grillas. Vid servering garnera grillade kycklingbitar med strimlad koriander och röd chili. Droppa gärna med extra limesaft.

Leave A Comment