Grillade fläskkotletter med coleslaw

grillade flaskkotletter recept matblogg matmedmera

Här kommer härlig middagstips grillade fläskkotletter med coleslaw. Mina barn älskar fläskkotletter och jag brukar tillreda dem ganska ofta vid olika tillfälle. Främst gillar dem panerade fläskkotletter men efter dagens middag tycks grillat fläskkotlett har gått hem hos dem. Själv är jag  inte så 100 % säkert vad jag gillar och inte gillar. Jag testar allt ätbart och alltid ger chansen åt okända maträtter. Tycker att variation är bra och då blir man mer nyfiken på maten och uppskattar den ännu mer.

grillat_recept_matblogg_matmedmera

Självklart kunde servera grillade fläskkotletter bara med potatis, ärtor eller rödbetor. Men tänkt på hur enkelt man kan twista till med lite grön pesto! Mums!

Visst tillbehör till köttet är viktigt! Man kan göra det enkelt eller lite mer komplicerat. Coleslaw på savojkål är en enkel sallad som passar perfekt just till grillat fläsk. Det finns mängder recept på matmedmera som just innehåller kål i salladen. Det är bara bevis att kål är en grönsak som man kan trolla med i olika sallader och marrätter.

Dessutom kål är billig och kan köpas året ut! Det finns så många sorters och jag gillar alla. Savojkålen har speciellt smak men är också så vacker att titta på! Denna coleslaw måste ni testa inte minst grillade fläskkotletter.

middagstips_recept_matblogg_matmedmera

Grillade fläskkotletter med pesto och coleslaw

till 4 personer

Ingredienser:

4 fläskkotletter utan ben

1 dl hemgjord pesto

2 msk olivolja

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar, grovmalen

½ tsk cayennepeppar

Tillbehör

kokt potatis

coleslaw

pesto

grillad_flask_recept_matblogg_matmedmera

I en skål rör ihop pesto (spara 2 msk skedar), olivolja, salt och peppar. Lägg i köttet och marinera minst en timme eller övernatten i kylen. Grilla kotletter i en grillpanna eller på grillen. Jag använde elgrill. Under tiden koka potatis ed skal på och gör coleslaw.

Coleslaw på savojkål

till 4 personer

300 g savojkål

2 äpple, små

2 msk gräslök

2 msk dill

1 dl hackad persilja

2 dl smetana

1 dl hemgjord majonnäs

2 msk honung

3 msk äppelcidervinegär

2 msk senap

1 tsk svartpeppar, grovmalen

4 stora rädisor

coleslaw_savojkal_recept_matblogg_matmedmera

Strimla savojkål och lägg i en rymlig skål. Rensa äpplena men behåll skalet. Tärna fint. Hacka gräslök, dill och rädisor. I en mugg blanda smetana med majonnäs, honung, vinäger och senap. Smaksätt med peppar och salt. Häll dressingen i den stora skalen och blanda väl salladen. Servera salladen till grillade fläskkotletter och kokt potatis.

 

 

 

Leave A Comment