Grillade kycklingrullader med bacon och Lohmanders nya premiumsåser

by pralin
grillad kyckling_1

grillade kycklingrullader

Jag fick förfråga om jag vill bli Lohmanders inspiratör. Lohmanders har lanserat nya premiumsåser som främst passar till kyckling. Jag har faktiskt testat deras såser tidigare och var glad  över nya smaker.  Dessa är  curry madras och mango, basilika och citron och min personlig favorit soltorkad tomat. Jag skapade receptet som skulle passa bra just till soltorkad tomat, grillade kycklingrullader med bacon.

grillparty

Men innan grillparty sätter igång kycklingen ska marineras och olika tillbehör tillredas. Såsen kan du slippa göra själv, välj smakrika såser utav premiumserien Rotisserie By Lohmanders. Såserna passar just perfekt till grillad kyckling men jag gjorde kycklingrullader lindade i bacon. Och gissa! Soltorkad tomat passar utmärkt till.

marinera kyckling

Jag bjuder ofta familjen och vänner på grill. Tomater, basilika, chili, olivolja, rucola, kyckling är de råvaror som står högst upp på listan när jag förbereder grillmat.

grilla kyckling

En god marinad  gör att grillad kyckling bli saftig och aromatisk. Gillar kombinera kyckling med bacon.

grillad kyckling_1

Grillade kycklingrullader

Ingredienser:

till 6-8 personer

800 g kycklinglårfilé

250 g bacon

Marinad

4 msk romesco

½ dl olivolja

2 msk flyttande honung

3-4 vitlöksklyftor

1 röd chili

saft från ½  lime

en näve basilikablad

1 msk färsk timjan, hackad

1 tsk salt

grillparty_kyckling

Romescosås kan du förbereda innan och förvara i kylen. Häll i matberedare olivolja, honung och limesaft. Tillsätt romesco, skalade vitlöksklyftor, hackade basilikablad, timjan. Rensa chili från kärnor och skiljeväggar och lägg i matberedare. Mixa allt till en marinad. Dela kycklinglårfilé till mindre bitar och blanda med marinaden och en tesked salt. Linda baconskivorna rund kycklingbitar och lägg i skålen. Täck med folie och marinera i en timme. Värm upp grillen. Eftersom jag bor i en lägenhet använder jag elgrill så att jag kan grilla på balkongen utan att störa grannarna. Grilla kycklingrullader genom att vända på de ofta, cirka 15 minuter beroende på hur stor köttbit är.

lohmanders såser

Jag brukar även baka bröd till grillat. Det behöver inte vara så komplicerat bröd. För att njuta av grillstämningen väljer jag baka övernatts focaccia. Degen kalljäser övernatten. Medan kycklingrullader grillas, bakas färsk focaccia med manchego och basilika. Grillat kött, god sås, nybakat focaccia…Fattas det någonting? Lite grönt i form av grönsaksallad är en härligt och fräscht komplement. Smakrika cocktailtomater, gurka, rädisor, krispig isbergssallad och rucola…Enkelt och gott!

Kalljäst focaccia

450 g vetemjöl

3 dl kallt vatten

20 g färsk jäst

2 msk honung

1tsk salt

2 msk olivolja + 4 msk

en näve med basilikablad

50 g manchego

1 tsk salt

flingsalt att strö på

kalljäst focaccia

Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt 2 matskedar olja, honung, hackad basilika och mjöl. Arbeta allt till en ganska lös deg. Pensla bakplåt med olja och placera degen. Häll lite olja på händerna så att degen följer lätt. Skär manchego i kuber och tryck in i degen. Täck med folie och ställ i kylen. Låt jäsa i 12 timmar. Värm ugnen till 225ºC. Ta ut brödet från kylen, droppa med resterande olivolja, strö på flingsalt och baka focaccia i cirka 20 minuter.

kupong_matmedmera

Är du sugen på att testa en av deras nya såser? Klicka här så får du en kupong till mobilen. Jag har endast 250 stycken kuponger och det gäller att vara snabbt!

kycklingrullader

Hoppas du tycker om att grilla. Prova mitt recept och låt höra hur det smakade!

 

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment