Grillat karré med rostad potatis och rödbetor

fläskkarréHej, hej! Vad tiden går! Vi är i mitten av september och försöker anpassa oss till hösten. Det blir också höst på tallriken, grillat fläskkarré med rostad potatis och marinerade rödbetor. Fortfarande kommer solen upp och jag passar på att grilla. Grillat är gott inte minst grillat fläskkarré. Till det skadar inte ett glas vin Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat. Detta vin funkar perfekt till familjemiddag eller stora middagskalas. Vi drack det under hela sommaren. Passar många smaker och tillfällen. Perfekt att ha hemma även om bara njuta ett glas på kvällen.

grillat fläskkarré

Att grilla är mitt favorit sätt att tillaga fläskkarré. Det fettet som fläskkarré innehåller gör att köttet blir mjukt och saftigt. Jag brukar alltid marinera kött. Köttet blir då extra mört och aromatiskt! Vilka tillbehör gillar ni till grillat? Jag brukar servera rostad potatis samt rostade rödbetor. Klassiska tillbehör! Älskar rödbetor. Blir alltid förvånad att lite salt, olivolja och balsamico räcker för att höja smaken på rödbetor. Enkelt är gott, det vet jag redan!

Grillat fläskkarré

Ingredienser:

till 6 personer

1,2 kg fläskkarré, benfritt

1 gullök

1 msk vit balsamico

4 vitlöksklyftor

2 msk honung

5 msk olivolja

2 tsk senap

100 g tomatpuré

1 tsk torkad basilika

1 tsk torkad timjan

2 tsk svartpeppar, grovmalen

1 tsk cayennepeppar

1msk salt

Rostad potatis

800 g potatis

1 msk provencekrydda

3 msk olivolja

havssalt att smaka av

Marinerade rödbetor

1 kg rödbetor

2 msk olivolja

havssalt att smaka av

2 msk röd balsamico vinäger

grillat fläskkarre middagstips

Börja med att förbereda marinaden. Skala och pressa vitlök. Skala gullök och skär i klyftor. Häll i resten av ingredienser och blanda väl. Putsa köttet och skär i 2 cm tjocka skivor. Lägg i marinaden och massera väl. Stoppa köttet i plastpåse och marinera i 2 timmar eller över natten. Följande dag grilla karréskivor cirka 3-4 minuter på varje sidan.

Under tiden skala och skär potatis i tunna skivor. Lägg på en ugnsplåt, strö på provencekrydda och havssalt, droppa över olivolja och rosta potatis i 200ºC varmt ugn i 40 minuter. På botten lägg hela rödbetor lindade i aluminiumfolie. Baka tillsammans med potatis eller något längre.   Jag brukar baka rödbetor med skal på. Det blir mer smak i dem. När rödbetor svalnar något skala de och skär i klyftor. Häll på vinäger och olivolja. Strö på havssalt och blanda väl. Bra att göra det när rödbetorna är fortfarande varma då blir de mer smakrika. Servera grillat fläskkarré med rostad potatis och marinerade rödbetor.

 

 

Leave A Comment