Grönkålspesto – recept II

grönkålspestoJag är så glad att jag kan köpa färsk grönkål nästan året rund. Jag har nämligen blivit förälskad i denna nyttiga grönsak! Älskar grönkålpesto och gör många varianter just av grönkål. Gott till pasta, att bredda på macka eller pizza, smaksätta soppa eller keso. Ja, gott i många kulinariska sammanhang.

Hemgjord pesto är så gott och lätt att göra. Man får mycket mer för pengarna. Jag slutade helt och hålet köpa färdig pesto från affären.

Nyligen testade nytt recept till grönkålspesto. Här gjorde jag grönkålspesto med rostad vitlök, rostade cashewnötter som manchego. Manchego är en hård spansk ost som jag tycker att passar utmärkt just till grönkål. God pesto blev det!

Grönkålspesto

Ingredienser:

till cirka 0,5 l pesto

200 g färsk grönkål

1 hel vitlök, rostad

50 g cashewnötter, rostade

½ dl olja

salt att smaka av

50 g hårdost, hos mig manchego

hur gör man pesto

Plocka bladen från grönkålen, hacka och släng i en blender om du använder en sådan. Annars handmixer duger bra. Tillsätt vitlök, hackade cashewnötter, olja och mixa allt till en grovkornig pesto. Strö på riven manchego och blanda allt. Om pesto känns för tjock tillsätt mer olivolja eller vatten. Smaksätt pesto med salt och häll i en burk. Förvara i kylen, cirka en vecka.

Leave A Comment