Grönkålssallad med rostade kikärtor

grönkål och kikärtssallad

Hej på er! Hoppas ni är sugna på på en god sallad. Nyligen gjorde grönkålssallad med rostade kikärtor och till den en mycket god tahinidressing. Grönkålssalladen är helt vegansk så även dressingen. Grönkålssalladen passar till förrätt eller mellanmål.

Kikärtor passar utmärkt i olika salladen. Blanda gärna kikärtor med bulgur och halloumi eller gör hummus. Som det visade sig kikärtor är även goda att rosta med starka kryddor och blanda med grönkål.

 

Grönkalssallad med rostade kikärtor

Ingredienser:

till 2 portioner

200 g grönkål

1 vitlök, hel och rostad

3 msk tahini

5 msk citronsaft

1 msk honung

varmt vatten

1 burk kikärtor, cirka 400 g

2 tsk tandoori masala

1 msk olivolja

grönkålssallad med rostade kikärtor

Sila av kikärtor och blanda med olivolja och tandoori. Rosta i 200ºC varmluftsugn  i 15 minuter. Skaka med panna då och då. Rosta under tiden även vitlök med skal på. Plocka bort de hårda delar av grönkål och blanchera i lätt saltat vatten cirka 2 minuter. Sila av och skölj grönkål med kallt vatten.

Ta ut vitlöksklyftor från skal och mixa med tahini, citronsaft och honung med lite varmt vatten. Om dressingen är fortfarande tjock tillsätt mer vatten. Smaka av med salt. Blanda en del dressing med grönkål och varva sedan grönkålen med rostade kikärtor. Servera som förrätt eller sallad till mellanmål.

grönkål tahini och kikärtor

Leave A Comment