Grundrecept till brownie – brownie med björnbärsorbet

grundrecept brownieLördag! Bakade brownie som jag serverade med supergod björnbärsorbet. Härligt efterrätt att bjuda på. Jag är så glad att man kan köpa frysta björnbär nuförtiden. Björnbärssorbet är utmärkt val till saftig brownie. Det händer att jag bakar brownie med marshmallow eller chokladbitar. Här valde jag ett enkelt grundrecept till brownie som är söt och mjuk som chokladkaka.

brownie_saftig

Grundrecept till brownie

Ingredienser:

3 dl / 280 g socker

200 g smör

1½ dl kakao

1 tsk vaniljextrakt

½ tsk salt

3 ägg

1½ / 100 g vetemjöl

Till servering

björnbärssorbet

färska bär

brownie_efterratt

Sätt ugnen på 175ºC. Klä en bakform på cirka 20 cm x 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker och kakao, blanda och låt svalna något. Jag brukar förberedda vattenbad. Rör i ägget med ballongvisp, övervispa inte. Sikta i mjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna. Under tiden ta fram sorbet eller glass.

 

SparaSpara

Leave A Comment