Halstrad karp med avokado pesto linguine

karp och avocadopesto linguine

Vilken härlig dag! Vi har så roligt här i Polen!J Just nu är vi är i Poznań hos min syster. Jag fick äran att laga middag igår och   tänkte prova nytt recept alltså pasta med färsk hemgjord pesto! Ett lätt och snabbt lagad  maträtt med både fisk och grönt, där jag kombinerade en  underbar, halstrad karp tillsammans med ljuvlig avokado pesto linguine.

Inte vilket som helst pesto blev det också! Här gjorde jag avokado pesto som jag länge sedan hade i åtanke. En fräsch och mycket god pesto. Pesto är gott att blanda med pasta och det gjorde jag också. Till pesto luinguine ugnstekte jag karp. Karp är en mycket populär fisk i Polen som numera serveras på julafton. Idag kan man unna sig denna goda fisken året rund. Jag passade på och tillredde just karp men ni kan välja en annan vit fisk. Ser inte så ofta karp i Sverige…

 

Recept till karp med avocado pesto luingine

Ingredieser:

Avocado pesto luingine

 • 1 avokado, stor
 • 1 dl hasselnötter, rostade
 • 1 msk citron
 • 2vitlöksklyftor
 • 3 msk riven parmesan
 • 1 näve basilika
 • 2 msk olivolja

Extra

 • 350 g pasta, hos mig tagliatelle

Mixa alla ingredienser till pesto. Koka pastan al dente i lätt saltat vatten. Sila av vatten och blanda avocado pesto med den varma pastan.

halstrad karp

Halstrat karp med hasselnötstäcke

 • 800 g karpfilé
 • salt och svartpeppar
 • 2 dl hasselnötter, rostade
 • 3 msk smör
 • 2 msk hackad persilja

halstrad karp med avokadopesto linguine

Dela karp i mindre bitar, salta och peppra. Halstra fisken i smöret tills den får fin färg och är stekt. Tillsätt hackade hasselnötter samt persilja. Fräs i en minut till. Servera karp med avokado pesto linguine.

 

 

 

 

Leave A Comment