Härlig mördegskaka med mjuk maräng och hallon

mördegskaka receptTvå saker kan jag inte vara utan, riktigt gott kaffe och hembakat. Brygg kaffe är godast. Att kunna välja bland  kaffemaskiner kanske är lite svårare och styrs ofta av plånboken, men på köpet får man gott aromatiskt kaffe, garanterat!

Till kaffefika hembakat är det godaste som finns. Förra veckan bjöd jag mina nya arbetskamrater på en härlig  mördegskaka med mjuk maräng och hallon. Denna mördegskaka är en chokladversion av ljus mördegskaka, inte mindre festligt och gott, det lovar jag!

Mjuk maräng blir som en krämig fyllning. Delad i bitar blir mördegskaka som goda små bakelse.

 

Mördegskaka med mjuk maräng och hallon

Ingredienser:

Mördeg

5 dl / 350 g vetemjöl

1 dl/ 6 msk kakao

250 g kallt smör

2 tsk bakpulver

1 dl / 90 g socker

5 äggulor

Mjuk maräng

5 äggvitor

2 dl / 180 g socker

2 tsk vaniljpulver

4 msk maizena

1 ¼ dl olja, hos mig rapsolja

400 g hallon, frysta

mördegskaka med mjuk maräng

Hacka smör med siktat mjöl, bakpulver, kakao och socker. När det börjar bildas smulor, tillsätt äggulor. Binda allt till en deg, plasta in och ställ i kylen, gärna övernatt eller i frysen för 2 timmar. Vispa äggvitor, tillsätt vanilj och socker på slutet och vispa tills maränger är glansig. Vispa ner maizena och sedan rapsolja.

Klä bakformen med bakpapper och riv cirka 60% mördegsdegen på botten och fördela jämt. Bredd marängen över, tryck i frysta hallon och avsluta med resten av riven mördeg. Baka kaka i 175ºC varmluftsugn i cirka 40 minuter. Låt kallna innan du skär kaka i bitar.

Leave A Comment