Havregrynsgröt med karamelliserade päron och yoghurt

havregrynsgröt receptGröt med havregryn är nyttig och full med fibrer. Havregrynsgröt är gott med olika tillbehör. Vad sägs om havregrynsgröt med karamelliserade päron och yoghurt, lite kanel och hampafrö? Mums! Jag älskar lyxa till min gröt med extra mycket toping. I tonåren gillade jag inte gröt. Ärligt talat så hatade den bara jag tittade på den. När mina barn började dagis…ja, det hette fortfarande så, då fick de ofta gröt till frukost. Väl hemma på helgena började jag koka havregrynsgröt åt de och någonstans där i mina tidiga ”trettis” började jag också gilla gröt.

havregrot till frukost

Sugen på att lyxa till havregrynsgröten? Pröva servera den med karamelliserade päron, yoghurt och snåla inte med fröna. Nu är det säsong för svenska päron och även om de kostar skjorta så brukar jag karamelliserad just dessa små, nästan runda päron  som trots allt är gröna smakar gott och är mycket saftiga. Gissa vad de heter. Alltid slänger påse innan påminner mig själv vad de heter…

Havregrynsgröt recept

Ingredienser:

1 portion

2¼ dl vatten

1 dl havregryn

en nypa salt

1 tsk smör

Till karamelliserade päron

2 päron

1 msk smör

2 msk flytande honung

Till servering

2 msk grekisk yoghurt

1 tsk skalade hampafrö

kanel att strö på

havregröt med goda päron

Börja med päron. Dela frukterna i mitten och ta bort kärnhuset om du föredrar. Smält smöret och honung i en liten stekpanna. Lägg i päron. Stek tills de börjar få färg och blir mjuka. Koka gröt med vatten, salt och smör. Förberedd en skål. Lägg i den färdigt kokt gröt och päron halvor på varandra. Skeda yoghurt blandad med lite honung. Strö på hampafrö och kanel. Dags att njuta!

 

 

 

Leave A Comment