Hemgjord grön pesto med basilika, ruccola och pumpakärnor

Hemgjord och billigt! Min pesto smakar mycket annorlunda från den som finns på affären. Enkelt sagt , så väljer jag det som jag gillar mest, det vill säga basilika, ruccola, vitlök och färsk riven parmigiano-reggiano…

Till god peston behöver man även nötter. Det brukar vara nästan alltid pinjenötter i köpt pesto, men man kan faktiskt ta vilka nötter som helst antar jag. Jag brukar göra pesto med valnötter, mandel och denna pesto gjorde jag med pumpakärnor.

Att göra egen pesto är inte alls svårt . Jag tycker till och med att det är roligt att  slänga allt i blender och trycka på knappen. Matlagning ska vara enkelt eller hur?

Recept till hemgjord grön pesto med basilika, ruccola och pumpakärnor

Ingredienser:

5 dl pesto

  • 50 g ruccola
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ – 2 dl olivolja
  • 2 dl parmesan, färsk riven

Utförande:

  • Hacka grovt vitlök, basilika och ruccola. Ta med även de unga basilika själkar.
  • Rosta pumpakärnor.
  • Lägg allt i en blender och mixa till en grovmalen pesto. Häll oljan med tunn stråle. Vill du ha tjockare pesto, minska på oljan.

Hemgjord pesto förvaras i kylskåpet under en vecka. Jag brukar hälla lite extra olja på ytan för att pesto ska hålla sig längre. Pröva pesto som dipp till olika grönsaker, som sås till pasta eller bara bredd på skivat bröd och rosta i ugnen. Det blir en underbart tillbehör till soppa. Har du andra, spännande förslag, dela med dig här i en kommentar.

Leave A Comment