Hemgjord hallonsaft på färska bär

recept till hemgjord hallonsaft

Hallonsaft är mycket hälsosam. Jag brukar koka min egen saft från färska bär som jag plockar från skogen i närheten. Även om hallon är så billig att köpa på frukt och grönsakstorg här i Polen jag föredrar gå till skogen och plocka de själv, inte minst njuta av naturen.

Hallonsaft är mycket lätt att göra. Jag kokar bär med socker i 20 minuter, passerar genom sil och sedan häller saften i rena, nästill sterila flaskor, låser och vänder de om. För att behålla den fina, röda färgen tillsätter jag en matsked citronsaft. Hallonsaften är ganska tjock och fungerar bra med en kopp te eller eller som fruktsås i olika efterrätter.

hallonsaft hemgjord

Recept till hemgjord hallonsaft

Ingredienser:

  • 3 ½ l färska hallon
  • 800 g socker
  • 1 msk citronsaft

Utförande:

  • Koka hallon med socker och citronsaft i 20 minuter. 
  • Passera genom silen och häll den heta saften i glasflaskor eller burkar. Vänd om och låt stå tills saften nästan kallnar. ßedan kan du vända om.

Hallonsaft är ganska tjock. Jag gillar ha den som sötsås i olika efterrätter. Den innehåller inga kärnor och därför är ännu godare!

Leave A Comment