Hemgjord jordgubbssylt med rabarber

hemgjord jordgubbssylt med rabarber

Hemgjord jordgubbssylt är det bästa som finns. Man kan blanda jordgubbar med andra bär men prova gärna koka jordgubbssylt med rabarber. Det gjorde jag. Söta jordgubbar och syrlig rabarber är super kombo!

Här kokade jag jordgubbsylt på ett traditionellt sätt och utan några tillsatser som helst. För att förvara jordgubbsylten längre har jag pastöriserat sylten.På så sätt fick jag jordgubbsylt med lång hållbarhet.

Jordgubbssylt är bästa tillbehör till våfflor eller pannkakor. Det passade vi på med det samma för att smaka på den nya jordgubbssylten!

Recept till hemgjord jordgubbssylt med rabarber

Ingredienser:

till cirka 2 l jordgubbssylt

  • 2 kg jordgubbar
  • 1 kg rabarber
  • 1 kg socker

jordgubbssylt recept

Rensa och skölj jordgubbar. Ta bort blomfästen. Skär i bitar och blanda med socker i en gryta. Rensa rabarber och tärna, lägg i grytan. Koka sylt tills den känns lagom tjock. Gör en test genom att ta lite sylt med matsked. Om sylten stelnar efter ett tag då är den klar. Annars reducera sylten lite till.

Varm jordgubbsylt häll i glasburkarna. Stängd ordentligt. Pastörisera sylten genom att koka de i 20 minuter i en stor kastrull med vatten på medelhögt värme. Ta ut burkarna, torka av vatten och ställ de upp och när tills de blir kalla. På så sätt kan du förvara sylten mycket  längre.

jordgubbssylt med rabarber recept

Jag älskar skördetider. Jag brukar koka plommon och äpplesylt och allas favorit blåbärsylt. I år blir det mycket blåbär här omkring oss och jag redan började små plocka dessa mörkblåa godingar. Här ni något nytt recept till blåbärsylt dela gärna med er här i kommentarer.

Comments
3 Responses to “Hemgjord jordgubbssylt med rabarber”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] är jordgubbarnas bästa vän. Här är en sylt där de två möts i vad som verkar vara en mycket ljuv […]Leave A Comment