Hemgjord lingonsylt

lingonsylt receptVem inte gillar lingon? Lingon är så gott och nyttig. Köpte lingon ganska billigt, 45 kronor per kilo, men för er som vill plocka lingon själv kan jag avslöja att det finns mycket lingon i skogen.

Förra vecka när vi plockade svamp hittade massor med lingon också. Hade ingen burk med mig, men jag lovar det skulle blivit inte alls lite lingon att bita i.

Hemgjord lingonsylt är så gott. Min lingonsylt är rårörd…jag brukar inte koka syltar i timmar. Gillar när frukterna är nästan hela, tillsätter inget vatten heller. Så, här får ni ett recept till lingonsylt, lagom söt och himla gott!

Hemgjord lingonsylt

Ingredienser:

till cirka 0,75 l lingonsylt

1 kg lingonsylt

300 g socker

1 msk ljussirap

Blanda lingon, socker och sirap i en bredd kastrull. Koka sylt på ganska högt värme i 15 minuter tills socker löser sig och lingon släpper saften ifrån sig. Fyll burkarna med varm lingonsylt, sätt på locket och ställ upp och ner. När sylt har kallnat vänd om den. Förvara svalt. Oöppnad sylt brukar hålla minst 3 månader.

Gillar ni koka egen sylt? Hösten bjuder på olika billiga frukter, testa gärna recept till plommon och äppelsylt eller björnbärssylt med mynta.

Leave A Comment