Fredagsmys med hemgjorda hamburgare och pommes frites

hemgjorda hamburgareFredag! Älskar att vara ledig fast den här gången blir det hela vecka! Det är sportlov och vi ska till Stockholm! Det blir så roligt! Men idag är fredag! På meny står hemgjorda hamburgare och pommes frites, mina barns favvo mat…och min också då och då…Vanligtvis brukar jag baka eget hamburgerbröd men idag han jag inte. Men hamburgare och pommes frites är i mitt eget regi! Och även den goda såsen med sriracha. Man ska ta vara på tiden eller hur! Tiden går så fort och när jag är upptagen med jobbet går den ännu fortare. Jag lagar mat, fotar, redigerar bilder, svarar på mail…Ja, det är mycket men så roligt att jobba hemifrån.

hamburgare recept

Till hamburgare behöver man äkta nötkött. Jag brukar köpa färska hamburgare just av nöt eller mall köttet själv. Det beror på tiden och tillgängligheten. Ibland blir någon vegetarisk burgare som jag och min man tycker om. Barnen trots allt föredrar kött!

Hemgjorda hamburgare

Ingredienser:

till 4 personer

600 g nötkött eller nötfärs

salt och svartpeppar att smaka av

olja att steka eller grillpanna

Tillbehör

1 liten gullök

2 näve strimlat sallad

1 tomat

4 skivor, cheddar

1 kg potatis

olja till fritering

Sriracha majo

150 g majonnäs

3 msk sriracha

2 msk grekisk yoghurt

lite salt att smaka av

burgare

Vill du ha tillbehör som pommes frites till så koka potatisstavarna i 4 minuter innan du grillar hamburgarna. Förbered tillbehör att ha mellan hamburgarna: skiva tomater, strimla sallad och skiva löken. Blanda ingredienser till såsen. Sätt grillen eller grillpanna på. Värm upp olja i en kastrull eller fritös. Forma hamburgare av färsen, salta och peppra. Grilla hamburgarna ca 2-3 minuter på varje sida. Lägg ost på burgaren  efter du vänt burgaren första gången. Halvera brödet och rosta det. Under tiden gör pommes frites. Varva burgare med sallad, tomat, lök och dressing. Servera hamburgarna med pommes frites.

 

SparaSpara

Leave A Comment