Hemgjorda kryddiga hamburgare

hemgjorda kryddiga hamburgare

Nyss åt vi hemgjorda extra kryddiga hamburgare. Och kryddiga hamburgare var de, minst sagt. Jag använde nämligen stark chilisås D’Elidas. Det räckte med några droppar bara för att få en het hamburgare gömd i en nybakat hamburgerbröd. Hemgjorda hamburgare är bästa enligt min opinion. Det händer att mina barn brukar säga att mina hamburgare smakar som på M… ( ni vet vad jag menar, vill inte gör onödigt reklam här). De menar förstås det som komplimang. Om jag inte var säkert på min förmåga att laga god, nyttig mat skulle jag få stora problem med mitt självförtroende. Trots allt viktigaste är att mat jag serverar här hemma smakar, ingen tvekan om detta. En dag min vän, själv pappa till två egna barn sa tt att ”barnen är så ärliga att det gör ont”. Stämmer rätt eller hur?

chili hamburgare

 

Recept till hemgjorda kryddiga hamburgare

Ingredienser:

10 stycken hamburgare

 • 1 ½ kg köttfärs, jag tog blandfärs
 • 1 tsk chilisås
 • 1 msk salt
 • 1 lök

Tillbehör

 • joghurt-chili dressing
 • isbergsallad, fin strimlad
 • lök i tunna skivor
 • hamburgerbröd
 • tomat, skivad
 • cheddarost, skivad

Utförande:

 • Blanda alla ingredienser till färsen. Forma tunna hamburgare om 150 g var.Hamburgare krymper när man grillar eller steker, därför är smart att göra de så tunna som möjligt.
 • Grilla eller stek hamburgare på båda sidor. jag stekte hamburgare i en torr stekpanna.
 • Gör dressing genom att smaksätta yoghurt med chilisås (här tog jag söt, stark chilisås).
 • Dela hamburgerbröd i mitten och varva med sallad, lök, dressing köttbit,ost och tomat.

Varsågod hugga i!

Leave A Comment