Hemmagjorda biffburger med srirachamajonnäs

hemmagjorda biffburgerHemskt väder idag i Göteborg. Får lysa upp dagen med hemmagjorda biffburger med srirachamajonnäs. Mina älsklingar hemma älskar hemmagjorda biffburger, hemmagjorda hamburgerbröd, hemmagjorda pommes

frites…Ja, det blir alltid hemmagjord kalas…he, he…Riktigt god middag för hela familjen! Och  det går så fort! Tror inte att jag bakar bröd på samma dag! Neeej! Hamburgerbröden har jag alltid i frysen. När är det dags då brukar bakar stor sats och frysa. Så medan brödet tinar i ugnen gör jag klara biffburgarna samt pommes frites och srirachamajonnäs. Älskar när det hetar till! Stark sås till hamburgare är ett måste!

biffburger hemmagjorda

Få saker slår en hemlagad burgare. Nuförtiden kan man köpa högrevsfärs som gör det ännu lättare och snabbare. Utan tvekan högrev är det bästa köttet till burgarna. Har ingen köttkvarn så uppskattar mycket att köpa färdig färs. Och vad är en hamburgare utan god sås! Srirachamajonnäs är en blandning av stark chilisås och majonnäs, enkel och snabb sås till grillat. Enligt mig perfekt för hamburgaren.

Hemmagjorda biffburger

Ingredienser:

till

4 hamburgare

600 g högrevsfärs

1 msk lök, riven

1 ½ grillkrydda

salt och svartpeppar att smaka av

4 skivor cheddar

Srirachamajonnäs

2 dl / 100 g majonnäs, här recept

1 vitlöksklyfta

1 msk hackad rödlök

1-2 msk srirachasås

Tillbehör

4 hamburgerbröd, här recept

pommes frites

isbergsallad

tomat

rödlök

4 skivor bacon

biffburger

Blanda köttfärsen med kryddor, salt och lök. Forma fyra burgare, grilla eller stek cirka 3 minuter. Lägg en skiva cheddar på varje burger på slutet. Fräs bacon. Under tiden gör srirachasås. Rör ihop majonnäs med pressad vitlök, hackad lök, salt och sriracha. Börja med 1 matsked sriracha och känn efter om du tal mer stark sås. När såsen är klar montera burgare. Fördela i brödet strimlat sallad, skeda såsen, placera burgare, bacon, skivad rödlök och tomat. Pressa lätt och servera med pommes frites.

Ett tips hur du gör pommes fries krispiga är att de ska förkokas i lätt saltat vatten i 3 minuter och sedan friteras i olja. På så sätt blir pommes frites mjuka inuti med härligt krispiga på ytan.

 

Leave A Comment