Höst muffins med butter squash, lönnsirap och valnötter

Det var ett tag sedan jag bakade muffins. I söndags bestämde jag mig att baka muffins med det som hösten erbjuder ju mest av. Nej, nej inga svampar i muffins. Dock  jag känner mig frestat att baka så kallade mat muffins. Vi får väl se.

Dessa saftiga höst muffins bakade jag  med butter squash ( eller pumpa, vad tycker ni?) och äpple. För att butter squash känns lite nötig i smaken, ville jag förstärka den nötiga ytterligare med extra tillskott av valnötter. Lite lönnsirap, rå socker…åtta stora muffins blev det.

 

Recept till höst muffins med butter squash, lönnsirap och valnötter

Ingredienser:

till 8 stora muffins

 • 4 dl vetemjöl
 • 1½ dl rå socker
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 dl lönnsirap
 • 1 dl matolja
 • 2 ägg
 • 1 dl mjölk
 • en nypa salt
 • 2½ dl riven butter squash
 • 1 syrligt äpple

Utförande:

 • Blanda torra ingredienser i ena skål och våta i den andra.
 • Riv smal squashen.
 • Rör ihop allt väldigt lätt, bara att få allt ihop.
 • Fyll formarna mer än hälften. Grädda muffins i 175ºC varmluftsugn, cirka 25 minuter.

Jag brukar sätta mina muffinsformar i en muffinsplåt  som rymmer 12 stycken muffins. Plåten stödjer  formarna och mina  muffins blir alltid höga och fina!

 

 

 

 

 

Comments
2 Responses to “Höst muffins med butter squash, lönnsirap och valnötter”
 1. Så fina de är! Är själv också riktigt sugen på att baka med butternut squash såhär lagom till haloween!

 2. I love your recipes! Thanks for sharing them at Cast Party Wednesday!
  ~Sheryl @ Lady Behind The Curtain~

Leave A Comment