Höstsoppa med två sorters kål

bryssel och vitkålssoppa

Ja, mina kära läsare hösten knackar på dörren, då är det dags att damma recept för soppor , enkla och snabba för att de kommer att behövas nu! Själv hade jag massvis med vitkål och brysselkål i kylen som jag använde till denna smakrika höstsoppa. Jag piffade soppan med färsk timjan och till servering använde en delikat olivolja samt smulad parmesan.

En härligt värmande och mättande soppa som man faller för med det samma. Jag lagade soppa på köttbuljong som jag kokade själv. Jag tycker att egen buljong smakar bäst. Men om jag har ont om tid självklart tar jag en buljongstärning. Om du har hemma endast vitkål då kan du laga denna goda vitkålssoppa.

 

Recept till höstsoppa med vitkål och brysselkål

Ingredienser:

5 -8 portioner

 • 500 g vitkål, fint strimlad
 • 300 g brysselkål, halverad om stora
 • 3 morötter
 • 4 potatisar
 • 1 lök
 • 4 vitlöksklyftor
 • 3 msk färsk timjan, fint hackad
 • 2 lagerblad
 • 2 msk olivolja + till servering
 • salt och grovmalen svartpeppar
 • 2 ½ l köttbuljong, jag kokade själv

Utförande:

 • Skala och hacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en stor gryta. Lägg i vitkål och brysselkål.
 • Skala morötter och potatis. Tärna potatis men skiva morötter och lägg i grytan tillsammans med timjan,lagerblad, salt och svarpeppar. Häll buljong och koka soppa på medelvärme, cirka 20 minuter.
 • Servera med smulad parmesan, knäckebröd och extra timjan.

höstsoppa med två sorters kål

Comments
3 Responses to “Höstsoppa med två sorters kål”
 1. Jonas I. Paul skriver:

  Snabb och enkel soppa. Brukar göra denna då jag är hungrig och har annat att göra eftersom den sköter sig själv.

 2. Kristine Aaron skriver:

  I like to cook this soup on ham hocks. Delicious!

Leave A Comment