Hummus med rostad sesam och pumpa

hummus med sesam och pumpa

I helgen handlade jag en jätte stor pumpa. Det blir en kavalkad av goda maträtter och bakverk med pumpa som huvudingrediens här på bloggen de närmaste dagar. Först ut i denna omgång blir hummus med rostad sesam och pumpa. Jag har även rostat vitlök och röd chili och smaksätt hummus med. Det blev mycket god smak på hummus som jag serverade på små dinkelkex och dessa lugn, köpte jag.

Alla ingredienser  i hummus är rostade och helt vegetariska. Jag brukar rosta hel vitlök och sedan lätt trycka ut den från skalet. Till hummus använder jag ofta tahini som är sesampasta. Idag rostade jag sesamfröna som jag  malde sedan. Lika gott som tahini. Prova gärna även den mer traditionella hummus med kikärtor.

 

Recept till hummus med sesam och pumpa

Ingredienser:

  • 250 g rostad pumpa
  • 3 msk rostad sesam
  • 1 tsk spiskummin, fröna
  • 1 röd chili, rostad
  • 1 liten vitlök, rostad
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Utförande:

  • Rosta alla grönsaker.Tryck ut vitlök från skalet. Lägg grönsakerna i en skål.
  • Rosta spiskummin och mortla. Lägg i skålen tillsammans med sesamolja och salt. Mixa till en grovkornig massa.

pumpahummus

 

 

Leave A Comment