Färska örter hur förvarar man?

örtförvaringIdag vill jag tipsa er om hur kan man förvara färska örter. Färska örter använder jag hela tiden i mitt kök. Vissa av de som timjan eller rosmarin är mycket lätt hanterade men när det gäller dill eller koriander då måste jag använda de mycket snabbt. Köper jag större mängder av färska örter brukar jag hacka och frysa de. Det funkar väldigt bra. Nyss fick jag tag på örtförvaring som förlänger ”livet” i örter på ett mycket effektivt och smidigt sätt. Det är en plast behållare med håll i botten som man stoppar sedan stående i en del som man fyller på med vatten. Mycket smidigt!

hur kan man förvara färska örter längre

Det är mycket lätt att hälla vatten i behållare och inte minst att rengöra den. Nu vet jag hur kan jag förvara mina örter speciellt färsk koriander. Som ni ser är jag redan i gång.

Leave A Comment