Julig brysselkålssallad med granatäpple

by pralin
julig sallad med brysselkål

julig brysselkålssalladJa, då börjar nedräkningen till julafton. Jag jobbar i extra fart med att hinna alla uppdrag so jag har planerad innan jul. Lagar mat och fotar hela tiden. Idag gjorde jag en härlig julig brysselkålssallad med granatäpple, grönkål och rostade grönsaker. Älskar brysselkål! I vissa länder brukar man kalla den för naturlig antibiotika! Smakar inte alls bittert som antibiotika men viss kan man undra….

Jag älskar att blanda rostade grönsaker med färska grönsaker och bär. Alltså till julig brysselkålssallad kan ni slänga vilka grönsaker som helst. Jag hade i blomkål, morötter och palsternacka…Så himla gott och nyttigt! Glöm inte dressingen! En dressing i salladen är mycket avgörande. Den brukar jag hela på varma grönsaker. Det blir extra aromatiska och saftiga.

julig brysselkålssallad med granatäpple

Julig brysselkålssallad

Ingredienser:

till 4-6 portioner

1 blomkål

2 motötter

2 palsternackor

300 g brysselkål

150 grönkål

salt och svartpeppar att smaka av

½ tsk spiskummin

½ chilipulver

1 liten granatäpple

2 msk olivolja

Dressing

3 msk äpplevinäger

2 msk olivolja

2 msk honung

salt och svartpeppar att smaka av

1 vitlöksklyfta

julig sallad med brysselkål

Sätt ugnen på 200ºC. Skala morötter och palsternackor och dela på längden. Dela blomkålen i små rosetter. Rensa brysselkål och halvera om mycket stora. Strö på salt, svartpeppar, chili och spiskummin. Droppa över olja och blanda väl. Rosta grönsaker i 25-30 minuter. Under tiden  skaka samman alla ingredienser i en liten burk med tätt lock. Ansa grönkålen, ta bort hårda delar och riv till mindre bitar. Blanda rostade och varma grönsaker med dressingen, tillsätt grönkål och blanda en gång till. Halvera granatäpple och frigör kärnorna. Strö på salladen. Servera julig brysselkålssallad till köttbullar eller annat kötträtt.

 

SparaSpara

You may also like

Leave a Comment