Kalljästa frukostbullar av råg

recept till kalljästa frukostbullarDet finns ingen bättre än att vakna till nybakat bröd…Det här jag skrivit här på matmedmera flera gången. Igår kväll förberedde jag deg till kalljästa frukostbullar av råg och imorse bakade jag dessa goda bullar lagom till frukost. Vi är på semester så det är sena frukostar nu. Vi lever som i slow motion. Vi vaknar när vi vaknar och äter när vi känner för, dock doften av nybakat väcker alla med det samma.

kalljästa frukostbullar av råg

Jag bakar ofta kalljästa frukostbullar och eftersom det är matblogg jag driver här, blir alltid nya recept. Här bakade jag frukostbullar av råg. Jag använde grovt rågmjöl tillsammans med fullkornsmjöl av vete.

recept frukostbröd,kaljästa frukostbullarKalljästa frukostbullar

Ingredienser:

12 frukostbullar

 • 30 g färsk jäst
 • 4 – 5 dl kallt vatten
 • 2 msk olja
 • 2 tsk salt
 • 2 dl grovt rågmjöl
 • 4 dl vetemjöl fullkorns
 • 5 dl vetemjöl
 • Svart och vitt sesamfrö

Utförande:

 • Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt samtliga ingredienser utom sesam och kör till en deg lagom lös. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natt.
 • Nästa dag dela bröddegen i bitar och forma till frukostbullarna. Pensla med vatten och strö på sesamfröna. Låt stå 15 minuter.
 • Grädda frukostbullarna i 225ºC varmluftsugn, cirka 15 minuter.
Leave A Comment