Kålsoppa med rostad sötpotatis

kålsoppa receptMustiga soppor är favoritmat här hemma. De är enkla att laga, nyttiga och går att variera i all oändlighet. Vad sägs om kålsoppa med rostad sötpotatis. Kål är en av de billigaste grönsaker som finns. Jag brukar göra kålsoppa ganska ofta men aldrig gjort slet kålsoppa. Jag är glad att jag mixade kålsoppa till en slet och len kräm. Den är så god! Soppa innehåller få ingredienser och en av de utom vitkålen förstås är purjolök. Valde att servera soppan med rostat och kryddig sötpotatis.

kålsoppa

Kålsoppa är mycket populär soppa i Polen. Vi brukar tillreda den på surkål. Surkålssoppa är bland de godaste soppor som finns! Till kålsoppa kan man ha olika sorters kål. Jag brukar koka kålsoppa med vitkål och brysselkål just lagom till hösten.

Kålsoppa

Ingredienser:

till 4-6 personer

1 liten vitkål, cirka 600 g

1 purjolök

1½ l hönsbuljong

1 tsk currypulver

1 tsk cayennepeppar

salt att smaka av

2 msk smör

2 msk hackad persiljeblad

chiliflingor att strö på

2 sötpotatis

2 msk olivolja

soppareceptAnsa och strimla vitkålen. Bryn i smöret så att den får färg. Flytta till en kastrull. Skiva purjolöken och fräs den tills den är mjuk, cirka 2 minuter. Lägg i kastrullen, häll buljongen över, tillsätt kryddor och koka soppan sakta cirka 30 minuter. Under tiden förberedd sötpotatis. Sätt ugnen på 225°. Skala eller tvätta potatisen väl och skär den i tärningar. Ringla olivolja över, strö på flinsalt och rosta sötpotatis i cirka 30 minuter i den uppvärmda ugnen. Servera kålsoppa med rostad sötpotatis. Strö på chiliflingor.

 

 

SparaSparaSparaSpara

Leave A Comment