Kalvköttbullar lyxig vardagsklassiker

kalvköttbullar receptKalvköttbullar är en stor favorit hos både vuxna och barn. Kalvköttbullar är en lyxig vardagsklassiker som jag brukar servera med gräddig svampsås. Jag brukar twista lite till och gör pestopasta till köttbullarna. Det blir bara så gott! Mycket smak på tallriken och mycket glada färger också!

kalvköttbullar recept

Köttbullarrecept brukar vara enkla och snabba att tillaga. Så är det också! Kalvköttbullar är mjuka och smakar gott med svampsås och pasta.

Kalvköttbullar

Ingredienser:

till 6-8 personer

1 kg kalvfärs

1 stor gullök

2 tsk salt

1½ dl vispgrädde

1 tsk svartpeppar, grovmalen

1 tsk söt paprikapulver

½ chilipulver

smör till stekning

Gräddig svampsås

½ kg svamp, bruna champinjoner

1 msk smör

1 tsk torkad timjan

1 tsk svartpeppar

½ tsk vitpeppar

3 msk hackad persiljeblad

3 dl vispgrädde

Till servering

250 g pasta

100 pesto, här recept

50 g rukola

köttbullar recept svampsås

Riv löken och blanda med kalvfärsen, kryddor, salt, grädde och persilja till en färs. Forma små köttbullar, det blir cirka 30 stycken. Stek de i smör. Under tiden koka pasta, gör pesto och koka svampsås. Till såsen rensa och skiva svampen. Stek i smör. Tillsätt hackad lök, kryddor, grädde och smaksätt med salt. Koka såsen i 10 minuter eller längre om såsen är för rinnig. Annars kan du göra bottenredning på smält smör och vetemjöl och blanda sedan i såsen. När såsen är klar lägg i köttbullarna och strö på persilja. Blanda pasta med pesto och rukola och servera till kalvköttbularna.

 

 

 

 

 

SparaSparaSparaSpara

Leave A Comment