Kändis på jobbet tack vare min blogg

Malgorzata-Haggu-med-kaka Jag blev kändis på jobbet tack vare min blogg ! Ni kanske inte vet men jag är utbildad molekylärbiolog och jobbar i en forskargrupp på Göteborgs Universitet. Min blogg matmedmera.eu är min hobby på fritid, men på vardagarna experimenterar jag på labbet. Inte så länge sedan blev jag intervjuad av aftonbladet. Det fick syn på redaktör av Akademilivet.se och hon kontaktade mig för intervju. Jag blev förstås glad. Hon kom till min arbetsplats. Jag bjöd på fika. Självklart bakade en kaka som vi mumsade i med gott kaffe till. Vi pratade om mitt jobb och om mitt matlagningsintresse. Varför började jag med matblogg?

matmedmera_baka

Jag blev matintresserad först när jag gifte mig. Det kändes roligt att tillreda mat för egen lilla familj, mig och min man då. Jag lärde mig också svenska genom att översätta recept. Efter några år kom våra barn. Ett tag ägde jag en café  och sedan skaffade examen i biologi…Maten fanns alltid i centrum samt började jag samla på olika recept. Sedan kom internet och datorer…Jag började blogga 2010. Tanken bakom var att få ordning på alla recept som jag samlade under många år. Min blogg skulle vara min egen kokbok som jag kunde dela med mina vänner och familj. Den skulle underlätta att hitta recept som jag annars skulle kanske glömd eller tappad. Det var det roligaste som jag gjorde när i november 2010 skrev jag min första inlägg baka bröd på surdeg. Välskrivet recept men dåligt bild på bakverket…valnötsbröd Att lära sig att fotografera mat blev lika roligt och spännande som laga mat eller baka. Ett tag blev det ganska intensivt på bloggen med flera inlägg under dagen. Nu bloggar jag mindre men fortfarande lika passionerad. Jobbar även med andra bloggprojekt, samt på universitetet…Det blir ibland för mycket och dagen räcker inte till. Så nu i stort sätt bloggar jag på matmedmera.eu i mån om tid! Men jag lagar mat fortfarande och bakar kakor och bullar att med mig till jobbet.

bondbonorsallad

morotskaka_mjukkaka

Vår äldsta son flyttade hemifrån. Han använder flitigt min blogg…mammas mat smakar bäst…ha, ha…Han ringer ofta och undrar över ett recept som han har svårt att hitta för att han inte känner vid matens namn. För mig är det mycket enkelt att upplysa honom. Jag bara öppnar min mac, slår på matmedmera.eu och lätt hittar det jag är ute efter. Det är fantastisk att min son är så engagerad i matlagningen. Får höra ofta från honom vad han har lyckats med. Jag är stolt mamma, minsann sagt!

matmedmera_labbVar intervju fortsatte och Elin tog bilder på mig när vi fikade samt när jag labbade. Hade faktiskt ett experiment på gång och fick passa tiden. Det funkade! Jag han både med jobb och nöje! Artikeln om mig publicerades dagen efter intervju. Jag blev kändis på jobbet! Många kollegor från andra grupper visste inte om min hobby. Jag fick mycket bra kritik och det var många som besökte bloggen. Ibland när vi träffas över lunchen kommer kommentarer att någon har lagad mat enligt mitt recept eller bakat kaka som jag förvisso frestade med på min fikatur. Så tro eller nej men även vi forskare snackar mat på rasterna! Man måste koppla av och maten är det bästa sättet att göra det på!

Leave A Comment