Kanelbullar med kardemumma

kanelbullar med kardemumma

Kanelbullar ! Det var länge sedan jag bakade kanelbullar påpekade mina barn! Dags för en liten uppdatering. Idag tänkte jag baka kanelbullar med nystött kardemumma  och mycket kanelfyllning förstås. Jag hoppades på att jag kan frysa några kanelbullar men mina förhoppningar var för stora. Bullar blev uppätna innan de ens hann svalna ordentligt. Som sagt det var ett tag sedan bakade jag kanelisar och saknande av dessa var enormt.

kanelbullar recept

Här bakas kanelbullar av alla storlekar och smaknyanser. Kanelbullar med kardemumma doftar så gott och är otroligt goda. Jag använde ganska mycket smör och bullarna smakar nästan som vienebröd. Istället för det vanliga pärlasocker ösade jag på med socker blandt med stött kardemumma.

 

Recept till kanelbullar med kardemumma

Ingredienser:

 • ½ msk kardemummakärnor
 • 2 ½ dl mjölk
 • 20 g jäst, färsk
 • 50 g smör, mjukt
 • ¾ dl socker
 • en nypa salt
 • 1 äggula
 • 6 – 7 dl mjöl

Kanelfyllning

 • 100 g smör, mjukt
 • ½ dl socker, 1 msk ersätts med muscovadosocker
 • 1 msk kanel
 • ägg till pensling
 • 1 msk sirap + 1 tsk vatten
 • till garnering strösocker och mortlad kardemumma

kanelisar med kardemumma

Lös jästen i den uppvärmda mjölken. Tillsätt mjöl, salt, kademumma och ägg. Knåda till en deg som från början kan kännas lite för hård. Tillsätt sedan mjukt smör och du märker att degen är mycket smidigare. Låt jäsa i 40 minuter med köksduk på. Kavla sedan till en 1 cm tjock rektangel.

Blanda ingredienser till kanelfyllningen. Bredd kanelfyllningen på degen och rulla. Skär 2 cm tjocka bitar. Jag fick 12 ganska stora bullar. Pensla med lätt uppvispat ägg. Låt jäsa i 30 minuter. Arligt talat så glömde jag mina kanelbullar och de här jäst lite för mycket…

Baka bullar i 180º varmluftsugn ( har du vanligt ugn låt den stå på 200ºC) cirka 10-12 minuter. Ta ut från ugnen och fortfarande varma pensla med sirap blandat med vatten. Till sist strö på socker med kardemumma.

kanelbullar med kardemumma recept

Leave A Comment