Kanelkaka med zucchini

kanelkaka recept

Fredagsmys! Vad ska ni myssa med? Jag bakade kanelkaka med zucchini och det doftar underbart här hemma just nu. Våga baka med zucchini!  En sådan fantastisk grönsak som passar att baka både bröd och kakor med. Mjukkaka med zucchini blir otroligt saftig och något nyttigare. Trots allt zucchini är en grönsak…ha, ha. Nej, jag tänker inte alls på kalorier när jag bakar. Viktigt att jag använder fina råvaror. Sedan är det upp till en och var hur mycket man ska äta av denna goda kanelkaka. För min del problemet är löst då håller jag på med renovering här hemma…Mycket av arbete återstår och jag behöver varenda sockerkick för att klara det!

Recept till kanelkaka med zucchini

Ingredienser:

Till en långpanna om 15cm x 25cm

 • 4 dl mjöl
 • 2 dl brunfarin socker
 • 1 ¼ dl matolja
 • 2 ägg
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljextrakt
 • 5 dl riven zucchini,
 • 1 msk rivet citronskal
 • en nypa salt

Topping

 • 1 ½ dl socker
 • 1 msk kanel
 • 2 msk smör

zucchinikaka med kanel

Värm ugnen till 160ºC varmluftsugn ( normal ugn 175ºC).  Vispa ägg lätt med olja. Tillsätt brunfarin och vispa lite till. Blanda med riven zucchini,  citronskal samt vaniljextrakt. Sikta mjöl och bakpulver i blandningen. Blanda lätt.

I en separad skål rör med fingrarna socker, kanel och smör. Klä långpanna med bakpapper. Häll hälften av smeten i den och sedan smula hälften av topping. Bredd smeten igen och toppa med kanelsmulor. Baka kanelkaka i cirka 40 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna. Dela i rutor innan servering.

Det är lätt att baka med zucchini. Testa gärna min chokladkaka med zucchini eller super saftig mjukkaka med zucchini och plommon. Jag bakar även bröd med zucchini.

SparaSpara

Leave A Comment