Bullar fyllda med kardemumma

kardemummabullar fikaSer ut som kanelbullar men de här är kardemummabullar! Älskar kardemumma lika mycket som kanel och får nästan ångest vilka bullar ska baka först med kanel eller kardemumma. Idag var en sådan dag, bulldag och vinnare är smarriga bullar fyllda med kardemumma. Gillar baka bullar och hela familjen älskar äta bullar.

kardemummabullar recept

Jag gillar testa nya bullar dock kardemummabullar är en klassiker som man aldrig tröttnar på eller hur? Men om ni gillar testa på nya bakverk så gör det för att man kan få sig en överraskning.

Kardemummabullar

Ingredienser:

30 g färsk jäst

2,5 dl mjölk, uppvärmd till 37ºC

7 dl / 600 g vetemjöl

1¼ dl / 125 g socker

1 ägg + 1 ägg till pensling

150 g smör

¼ tsk salt

Kardemumma fyllning

50 g smör, mjukt

2 tsk kardemumma, nystött

1 dl honung

4 msk pärlsocker

bullar fyllda med kardemumma

Lös jästen i mjölken. Tillsätt mjöl, socker, ägg och kör allt till en ganska klibbig deg. Nästa steg är att tillsätta mjukt smör och lite salt. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i 50 minuter. Kavla sedan degen till en rektangel 30 cm x 50 cm. Vispa mjukt smör med kardemumma och bredd på degen. Ringla sedan honung och rulla degen. Skär i 2 cm tjocka bitar och placera dessa på en bakplåt beklädd med bakpapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Låt jäsa i 25 minuter. Värm ugnen till 225ºC och grädda bullarna i 7 -10 minuter tills dem är gyllene. Klart!

 

Leave A Comment