Kinakyckling med fried rice

kinakyckling receptEn djup stekpanna fylld med denna magnifika maträtt kinakyckling med fried rice, typ. Asiatiskt inspirerad kyckling, kryddad med fem kryddor och soja samt färggrann ris med gröna ärtor, majs, chili och ingefära. Gott, gott och allt tillredd i en kokkärl!

Medan kycklingen puttrade på spisen håll jag på att ta bort prislappar från nya tallrikar. Med tork i handen tog jag bort alla lappar…Alltid undrar varför sitter de så fast. Har längre önskat mig vita tallrikar parsley från Indiska. Söndagsmiddag ska serveras på nya tallrikar. I love it!

Kinakyckling med fried rice

Ingredienser:

2 stora kycklingbröst med skinn

1 tsk fem kryddor

1 msk soja

2 msk sesamolja

2 ½ dl  basmatisris

1 ½ dl  gröna ärtor, frysta

1 ½ dl  majs, frysta

1 morot

1 liten rödlök

1 stor vitlöksklyfta

1 röd chili

1 msk ingefära, finhackad

4 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong

färsk koriander och vårlök att garnera

kinnakyckling recept

Dela Kycklingbröstfiléerna till fyra lika stora bitar. Marinera med sesamolja, kryddor och soja. Låt dtå i en timme och  fräs sedan i lite olja med skinnet nedåt i en minut. Vänd om och fräs i en minut till. Ta ut kycklingen. Den ska tillagas färdigt med ris. I samma djup stekpanna tillsätt chili, ingefära och vitlök. Fräs i en minut och tilsätt  tärnad morot och fräs i en minut till. Skölj riset i kallt vatten och häll i stekpannan. När riset är genomskinligt lägg i tinade majs och ärtor samt kycklingbuljong. Koka i 5 minuter på högt värme. Halva vätska ska nästan ånga bort. Placera kycklingen i riset, lägg på lock, sänkt värme till 3 (induktionshäll) och koka färdigt rätten i typ 10 minuter till. Servera med  strimlad vårlök och mycket färsk koriander.

Kyckling är en stor favoritmat här hemma. Här nedan följer några förslag på maträtter som innehåller kyckling.

smörgås med kyckling och avokadosalladSmörgås med kyckling och avokadoröra

kyckling och spenatfyllda pannkakorkyckling och spenatfyllda pannkakor

kycklinggryta receptKycklinggryta med mandel och russin

citronkyckling med chili och honungCitronkyckling med chili och honung

Kyckling är god och billig också. Passa på och köp många färskkycklingar när det är som mest billig. Stycka den sedan bröstfiléerna, vingar och lår och använd i olika maträtter vad för sig. Kycklingresterna med ben kan du använda att koka soppa på. Ingenting går till spillo när man lagar mat med kyckling!

Leave A Comment