Kinesisk majs och kycklingsoppa

enkel soppa receptGod kväll! Vad härligt att sitta i solen och dricka eftermiddagskaffe. Jag känner mig så pigg och glad och inte minst full av energi. Att hålla vid denna härliga vårkänsla rekommenderar jag kinesisk majs och kycklingsoppa.

Jag använde mig av originalreceptet här som jag förändrade lite. Soppan är väldigt god och mycket aromatisk. Mina barn gillar soppa till middag. Brukar alltid göra pannkakor som ett komplement till soppa, men denna majs och kycklingsoppa mättar så bra. Inga pannkakor för denna gång!

 

Kinesisk majs och kycklingsoppa

Ingredienser:

till 4 portioner

200 g majs, hos mig fryst

7 dl hemgjord kycklingbuljong

2 stora vitlöksklyftor, hackade

2 msk färsk ingefära, fint hackad

1 tsk kinesisk soja

300 g kokt kyckling, urbenad och strimlad

1 ägg

svartpeppar att smaka av

1 msk olja

2 vårlökar, strimlade

kinesisk majssoppa recept

Fräs vitlök och ingefära i olja i en minut. Flytta till en kastrull. Häll på kycklingbuljong och tillsätt tinad majs. Koka soppa i 15 minuter. Mixa grovt och smaksätt med soja och svartpeppar. Lägg i äggen och rör soppan kraftigt så att ägget fördelas jämt. Strimla kyckling och varma. Strimla vårlökar. Servera majssoppa med kyckling. Garnera med vårlök.

Leave A Comment