Klassiska pannbiffar med mycket lök

klassiska pannbiffar med lök

Här kommer en klassisk husmanskost, pannbiffar med mycket lök! Jag fick först kolla om jag har tillräckligt med lök för när jag sök bilderna på just karameliserad gullök blev jag mycket sugen i den.  Men jag gjorde hela paketen och pannbiffar blev väldigt goda. Det blev en hel middag serverad med utsökt potatisgratäng med zucchini… Ja, ja jag övergav inte zucchini helt och hålet.

Eftersom jag har aldrig gjorde pannbiff med lök förut fick jag till hjälp recept av mästerkocken Mannerström. Ja, jag fick dubbla receptet  för jag hade på känn att dessa pannbiffar blir mycket populära. Pannbiffar äskar jag med rödbetor och rödbetssallad fick också plats på tallriken.

pannbiffar med lök

 

Recept till pannbiff med lök

Ingredienser:

 • 1 ½ kg blandfärs
 • 300 g potatis, mosade
 • 3 ägg
 • 1 dl ströbröd
 • 1 dl mjölk
 • 3 gullök
 • 2 msk japansk soja
 • salt och svartpeppar att smaka av
 • olja till stekning

Lökfräs

 • 3 gullök
 • 1 tsk råsocker
 • 2 msk olja
 • salt och svartpeppar att smaka av

Utförande:

 • Skala och hacka fint en lök, två andra riv fint. Blanda den rivna löken, ströbröd, ägg och mjölk och låt svälla lite, medan resten av löken fräs i olja.
 • Blanda sedan soja, den stekta löken och blandfärs i. Forma runda pannbiffar om 100 gram och stek i olja på båda sidor.
 • Skiva gullökarna och fräs i olja. Strö på råsocker, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg lökfräs på varje pannbiff och servera med potatisgratäng och rödbetssallad.

 

 

 

Comments
2 Responses to “Klassiska pannbiffar med mycket lök”
 1. Lana skriver:

  Så gott! :) Nu måste jag gå och äta mat! För nu blev jag hungrig av dina fina bilder!
  Kramar!
  //Lana

Leave A Comment