Kokoskaka med citronsmak

kokoskaka receptJättegod kokoskaka med frisk smak av citron. Kokoskaka är mjuk och saftig. Till utbakning använde jag kokosolja, kokosflingor samt kokosmjölk. Kakan fick då väldigt tydlig kokossmak. Eftersom kokos passar bra med citrusfrukter smaksatte jag kakan med citronsaft. Det blev som prick över ”i”. Baka med kokosflingor är lätt men man måste tillföra lite extra vätska i smeten för att undvika att kokoskaka blir torr. Just att tillsätta kokosmjölk samt citronsaft är bra sätt att baka saftig och  mjuk kokoskaka.

Bakar ofta kokoskaka även kokoskaka med zucchini eller vad sägs om kokoskaka med rabarber. Ja, kokos passar med de flesta frukter även grönsak som zucchini!

mjuk kokoskaka
Recept kokoskaka

Ingredienser:

till lång bakform som rymmer 1,2 l

2 dl socker

90 g kokosolja, cirka 6 msk

2 ägg

½ dl kokosmjölk

saft och rivet skal utav 2 citroner, 1 dl

3 ½ – 4 dl vetemjöl, 225 g

2 tsk bakpulver

en nypa salt

50 g kokosflingor

Sockerglasyr

2 ½ dl florsocker

2 msk citronsaft, tjock glasyr

kokosflingor att strö på

mjukkaka recept kokoskakaVispa kokosolja med socker och salt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa hela tiden. Häll i kokosmjölk samt citronjuice och rivet skal. Mixa en gång. Sikta mjöl och bakpulver. Blanda med smeten. Rör i kokosflingor och blanda. Smöra bakformen och pudra med mjöl. Häll i smeten. Grädda kakan i den uppvärmda ugnen på 175ºC varmluft (utan varmluft, 10 grader mer eller enligt ugnens kapacitet) i cirka 45 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna. Vispa florsocker med citronjuice. Bredd glasyren på kakan och strö på kokosflingor. Klart.

Comments
4 Responses to “Kokoskaka med citronsmak”
 1. Katarina skriver:

  Mums, så fräscht och gott!

 2. Maja skriver:

  Men gud vad gott. Vilka ljuvliga smakkombinationer.
  En fråga bara. Tror du att citronen går att byta emot ananas? Tycker ananas och kokos gifter sig så bra.

  Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
  Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

Leave A Comment