Köttfärssås- italienskt fenomen som alla svenskar älskar

köttfärssås receptAlla älskar köttfärssås och tillreder den minst en gång i månaden. Jag är ingen undantag! Köttfärssås recept är det mest populära receptet även här på bloggen. Köttfärssås är lätt att tillaga och man kan variera den på olika sätt. Även om man känner spaghetti och bolognese så är det faktiskt de flesta makaroner som passar till köttfärssåsen. Jag blir förbryllat att det finns så många pastasorter. Idag köpte jag pasta som heter tortiglioni som påminner om rigatoni. Struntsamma säger ni kanske men jag tycker att det är roligt med olika former. En alldaglig köttfärssås får en lyft när den serveras med roligt pasta.

köttfärssås

Dagens köttfärssås recept är mycket enkelt, snabbt och med få ingredienser! Dock parmesanost att strå över är ett måste!

Köttfärsås recept

Ingredienser:

till 4 portioner

500 g blandfärs

1 gullök

2 vitlöksklyftor

1 kruka thai basilika

1½ tsk torkad oregano

1 tsk svartpeppar

½ tsk vitpeppar

100 g bacon

500 g  krossade tomater

1 msk tomatpuré

salt att smaka av

250 g pasta, tortiglioni

3 msk parmesan, riven

pasta recept

Stek bacon i en stekpanna. Ta ut på tallriken. Skala och tärna löken och fräs i fettet som blev kvar efter baconet. Tillsätt köttfärsen och fräs alls köttet är inte längre rött. Häll i kryddor, hackad basilika, tomatpuré och krossade tomater. Pressa vitlöken i salta. Koka upp såsen och lägg i smulad bacon. Koka såsen i 25 minuter. Koka pasta al dente under tiden. Sila av och blanda med köttfärssåsen. Servera köttfärssås i djupa pastatallrikar. Strö över parmesan och dekorera med basilika.

 

SparaSpara

Leave A Comment