Krämig risotto med salsiccia

risotto med salsiccia

Hurra! Jag har lagat mitt första risotto! Det var länge sedan jag tänkte laga risotto, men alltid någonting var i vägen. Antigen hade jag ingen salsiccia eller annan kryddig korv eller inget vin hemma. Dock tyckte jag att det är svårt att få till riktigt god risotto, men nej! Jag har överraskat mig själv! Jag lagade en krämig risotto precis som jag hade önskat mig.

Det blir spännande att laga risotto igen, nu när jag vet hur lätt är det.

Recept till krämig risotto med salsiccia

Ingredienser:

2-3 portioner

 • 1 ½ dl avorio ris
 • 3 ½ dl köttbuljong, varmt
 • ¾ dl vittvin, torrt
 • 4msk parmesan
 • 250 g  salsiccia, jag använde färdigt
 • 2 schalottenlökar
 • 1 msk smör
 • svartpeppar att smaka av
 • 3 msk hackad persilja

Utförande:

 • Skala och hacka lök och fräs i smöret tillsammans med ris. Fräs i några minuter. När riset börjar bli glansigt häll i vinet. Rör hela tiden och fräs till halva vinet är borta. Börja med att hälla i buljongen. Häll lite åt gången och rör om hela tiden. Kanske behöver du mindre eller mer buljong.
 • Ris ska vara mjukt, krämigt med ändå spänstigt. Det tar cirka 20 minuter tills riset för rätt konsistens.
 • Skiva salsiccia och stek i ite olja. Blanda med det varma riset och parmesan. Strö på hackad persilja innan servering.

recept risotto

 

Comments
2 Responses to “Krämig risotto med salsiccia”
 1. Lana skriver:

  Mmm…låter smaskens! :)
  Kram kram
  //Lana

Leave A Comment