Krispig rödkålssallad med äpple, valnötter och spenat

Igår stort handlade jag. Jag köpte  redan fina rödspätta filéer från en fiskvagn bredvid affären och medan jag funderade på olika tillbehör till fisken fick jag syn på rödkål. That`s it! Rödkålssallad blir det, utbrast jag inombords.

Jag köpte många olika färska grönsaker som  spenat, en bunt slät persilja, vilda champinjoner, avocado…Det kommer jag att laga massa spännande maträtter av dessa. Men först ut blir det rödspätta med krispig rödkålssallad bland annat med äple, valnötter och spenat.

Recept till kryspig rödkålssallad med äpple, valnötter och baby spenat

Ingredienser:

5-6 portioner

 • 400 g rödkål
 • 1 l rödlök
 • 2 äpple
 • 1 litet pakett färsk spenat
 • 50 g valnötter, krossade lite

Dressing

 • 3 msk vittvinsvinäger
 • 1 msk dijonsenap
 • 2 msk honung
 • 3 msk olivolja
 • salt och grovmalen svartpeppar

Utförande:

 • Strimla fint rödkål, rödlök , skiva tunn äpplen. Skölj och ansa spenat. Varva grönsaker i en stor skål.
 • Vispa honung, senap, vittvinsvinäger med salt och peppar. Häll sedan olja med tunn stråle, vispa under tiden.
 • Häll dressingen i rödkålssalladen , rör allt lätt. Strö på valnötter.

Servera rödkålssallad till stekt fisk.

Leave A Comment