Kyckling och bovete fyllda pannkakor

kyckling och bovete fyllda pannkakor

Kyckling och bovete fyllda pannkakor, ett recept som passar till kvällsmiddag tillsammans med god vitlöksås. Som jag skrev igår gjorde jag en fyllning, extra stor sats som skulle räcka till två maträtter. Igår blev det smördegspiroger och idag fyllda pannkakor. Inga överblivna pannkakor hos mig, det brukar aldrig bli. Här är min grundsmet till pannkaka som jag alltid använder när jag lagar fyllda pannkakor.

kyckling och bovete fyllda pannkakor

Dessa pannkakor är mycket goda och jag serverade de med vitlökssås, dock mina barn gillar ketchup och det fick de såsom önskat.

 

Recept till kyckling och bovete fyllda pannkakor

Ingredienser:

till 12 stycken stora pannkakor

Panering

 • 3 ägg, lätt uppvispade
 • 2 dl ströbröd
 • olja till stekning

Vitlökssås

 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 3 dl grekisk yoghurt
 • 2 msk majonnäs
 • 1 tsk frysta franska örtkryddor

Utförande:

 • Lägg på fyllningen i mitten på varje pannkaka. Vik kanterna och rulla pannkaka en gång. 
 • Doppa pannkakor i lätt uppvispat ägg och sedan  rulla i ströbröd. Stek långsamt på medelstor värme.
 • Skala och pressa vitlök och blanda med samtliga ingredienser till en sås.
 • Servera fyllda pannkakor varma med vitlökssåsen.

 

Leave A Comment