Kycklingbullar med marinara och pasta

kycklingbullarHur gör man kycklingbullar för att de ska vara mjuka? Hemligheten är mycket grädde. Jag blandar mycket grädde i kycklingfärsen tillsammans med riven lök och vitlök. Sedan rullar små kycklingbullar och steker i riktigt smör eller ghee. Kycklingbullar är bra alternativ till klassiska köttbullar. Kyckling och kycklingfärs är bra billigare än andra kött. Januari brukar vara den fattigaste månaden så jag gärna satsar på kycklingrecept inte minst kycklingbullar med marinara sås och pasta.

kycklinbullar_marinarasas

Kan man säga nej till så goda kycklingbullarna? Tror inte! Hela familjen blir lycklig och nöjd över lunch eller middagen om du serverar hemmagjorda kycklingbullar.

Kycklingbullar

Ingredienser:

till 4-6 portioner

1 kg kycklingfärs

1 gullök

1 solo vitlök, liten

1 tsk torkad oregano

2½ tsk salt

2 dl vispgrädde

1 ägg

smör eller ghee att steka

Marinara

1 liten gullök

2 vitlöksklyftor

10 blad utav färsk basilika

2 msk olivolja

1 tsk torkad oregano

2 burkar krossade tomater, 400 g var

Tillbehör

300 g pasta, exempelvis spaghetti

middagstips kycklingbullarRiv löken och vitlöken. Blanda med kycklingfärsen, grädde, kryddor, salt och ägg. Rulla små bullar om 25-30 gram var. Stek i smör eller ghee. Skaka om stekpannan så att kycklingbullarna blir jämt gyllene och genomstekta. Börja med marinara. Skala och hacka båda lökarna. Stek i olivolja tills löken är mjuk och inte bränd. Häll i tomater, tillsätt oregano hackad basilikablad, salt och peppar  och koka sås i 15 minuter. under tiden koka pasta al dente i lätt saltat vatten. Servera kycklingbullarna på en pasta bädd och marinara sås.

 

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Leave A Comment