Kycklinggryta med kantareller, persilja och timjan

Kycklinggryta med kantareller

Ja, vad tiden går! För en månad sedan var vi i den soliga och varma Kroatien. Visst fick vi några riktigt soliga dagar här i Göteborg, men det verkar att nu närmar vi oss hösten. Regnar jättemycket och i år finns det massvis med svampar i skogen, inte minst gula kantareller. Tänkte väl att recept till kycklinggryta med kantareller och rikligt med persilja och timjan är väl passande middag i september.

Till kycklingryta hade vi rosévin. Chill Out Shiraz Rosé California är ett av Sveriges mest omtyckta rosévin och även det är sommarens vin så dricker vi gärna det för att förlänga sommarkänslan även om det kallare ute.

Chill Out Shiraz Rosé California passar utmärkt till maten som kycklingryta med kantareller, fisk eller skaldjur. Chill Out har en fruktig smak med toner av hallon, björnbär och körsbär och doften är frisk och fruktig med inslag av hallon och björnbär. Ett gott och prisvärt vin, perfekt till glada fester med många deltagare!

kycklinggryta med kantareller recept matmedmera

Härligt att äta söndagsmiddag med familjen. Kycklinggryta med kantareller är aromatisk och mycket god. Älskar när det är mycket svamp och örter i grytan. Timjan och persilja är mina favoriter som jag brukar ofta använda i grytor och såser. Timjan och persilja liksom mynta, rosmarin, oregano och basilika brukar jag odla på min balkong. De doftar så gott i solen. På hösten är det dags att klippa de sista kvistarna, torka och fylla burkarna med.

kycklinggryta matmedmera kantareller recept

Kycklinggryta med kantareller

4 -6 portioner

Ingredienser:

800 g kycklingfileér, strimlade

2 msk smör

1 liten lök

5 dl crème fraiche

450 g kantareller

2 msk hackad persilja

2 msk färsk timjan

3 dl kycklingbuljong

salt att smaka av

1 tsk svartpeppar, grovmalen

kycklinggryta recept kantareller matblogg matmedmera

Smält smöret och stek kantarellerna tills hela vätskan ångas bort. Smaksätt med salt och peppar. Flyta svampen till grytan. Lägg kycklingen i stekpanna. Stek kyckling gyllene men inte för mycket. Kycklingen tillagas sedan i grytan. Flytta kycklingen till grytan också. Tärna fint löken och fräs i stekpanna. Blanda sedan med kyckling och svamp. Häll buljongen samt crème fraîche i grytan. Smaka av med salt och peppar. Rör om så att crème fraîche löser sig lätt. Koka grytan i 10 minuter. Strö på hackad persilja och timjan. Servera med ris.

 

 

 

Leave A Comment