Kycklingsallad med vårens primörer och Grillo

sallad_receptHej, hej! Vad tiden går! Snart är det maj, grillsäsongen på frammarsch…Ja, vi har hinnit grilla några gånger faktiskt! Idag vill jag bjuda på ett kycklingsallad recept som jag just gjorde på grillad kyckling. Till salladen använde jag också vårens primörer, sparris och rädisor! Det inte slut än. När vi grillar så brukar jag göra många olika såser. Här gjorde jag romesco sås på grillad paprika. Har ni testat den också? Älskar romesco som passar till det mesta inte minst till kyckling. Kycklingsallad är ett recept som man kan använda grillad kyckling till.

kycklingsallad_grillo_pasqua

I salladen går att använda olika grönsaker eller de som man gillar mest. Jag äskar sparris, rädisor och hade även quinoa i. Det blev rätt matig kycklingsallad! Eftersom vi grillade hade vi ett passande vin Pasqua Chardonnay Grillo. Gott vin som passar till sköna sommarfester. Kycklingsallad recept hittar ni nedan. Släng ihop en kycklingsallad till middag redan idag!

Kycklingsallad recept

Ingredienser:

till 4 personer

500 g grillad kyckling

100 g blandad sallad

100 g kokt quinoa

1 bunt rädisor

250 g sparris

200 g romesco, här recept

kycklingsallad recept

Tvätta och ansa salladen. placera i en stor skål.  parrisen och bryt av basen, koka sparrisen i lättsaltat vatten ca4 minuter.Spola av i kallt vatten. Ansa, tvätta och skiva rädisorna. Dela kycklingen i bitar. Blanda salladen med samtliga grönsaker och quinoa samt kycklingen. Fördela på tallrikar och servera med romesco.

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Leave A Comment